Affiliate är ett hantverk

När någon nämner affiliate marketing brukar dom flesta skaka på huvudet. Faktum är att det inte är speciellt många som ens känner till vad det är för något. Det räcker egentligen att gå till sin egen bekantskaps krets för att förstå att SEO och affiliate marketing inte är speciellt vanligt att jobba med!

När man jobbar med affiliate marketing så handlar allt i grund och botten om SEO, kan man inte sin SEO så är man således heller inte en affiliate! För att gå till botten med SEO krävs det att man förstår hur Google fungerar. Google är nämligen den plattform man verkar på och det är där ens poteniella kunder finns!

affiliate marketing

Affiliate marketing handlar om att hitta en bransch där företagen som erbjuder tjänsterna inte har kommit lika långt i sin SEO som dom borde. Man hittar alltså en nisch där det går att placera sig högre upp i träffbilden än sina konkurrenter! Således kapitaliserar man på sökresultatet och så länge man gör det bättre än bolagen som erbjuder tjänsten kommer det att fungera!

När man väljer att fördjupa sina kunskaper kring SEO förstår man ganska snabbt att hela processen är ett enda stort hantverk. Varje optimering eller snarare projektetablering kräver struktur och förståelse. En uttav dom viktigaste sakerna är att man fördelar riskerna på ett flertal sajter, en av många sidor har man råd att förlora. För om man skall vara helt krass är den enda man jobbar emot eller för sökmotorn Google och det värsta som kan hända är att man sajten eller snarare att den blir straffad!

Det är naturligtvis inte bara ren SEO som är en framgångsfaktor utan det är minst lika viktigt att man tänker igenom sina val och satsningar, likt en entreprenör. I slutändan är det trots allt tiden som inte räcker till och den är minst lika viktig som att tjäna pengar.

Det återstår att se under hur lång tid branschen överlever men att marknaden i övrigt står still kan man vara rörande överens om. Det finns alltså goda möjligheter att fortsätta utvecklas och fortfarande ta stora marknadsandelar! Så länge kompetens inte kommer ut till företagen kan dom kriga i serpen så mycket det bara går!