Att välja ett CRM system: Skillnaden mellan lokalt system och molnsystem

Ett CRM system eller Customer Relationship Management-system är ett mycket viktigt verktyg i en verksamhet. Det är ett verktyg som alla chefer och medarbetare där ute bör ha. Som chef kommer detta verktyg att se till att du utför ditt arbete på ett enklare sätt. Du kan enkelt hantera kontakter, förslag och uppgifter relaterade till dina kunder när du använder CRM-programvara.

Många människor tror att CRM bara är till för säljare och företag som säljer produkter, men så är inte fallet. Ett bra CRM system kan göra dina kunder nöjda även om ditt företag sysslar med tjänster. Om ditt företag är beroende av donationer, kan du öka antalet donationer tack vare att du använder CRM. Om du har en ideell organisation, kan du öka den hjälp du får. När man tänker på det går det inte att förneka att CRM ökar din verksamhet.

CRM system

Att välja ett system som du ska investera i är ett stort åtagande eftersom CRM-program är dyra och tar tid att konfigurera. Konfigurering av ditt system för att integrera alla dina affärsprocesser, inmatning av data i systemet och utbildning av alla anställda i att använda systemet tar tid. Därför vill du investera i ett system som användarna kommer att anpassa sig till snabbt, vilket avskräcker dem från att gå tillbaka till det manuella systemet som de använde tidigare. Det betyder att du måste välja ett system som exakt passar deras behov.

För att göra detta finns det några viktiga faktorer som du behöver tänka på. Det finns också många funktioner som du behöver leta efter i ett system. Ett bra CRM system ska kunna hantera alla dina affärsprocesser. Det bör också hantera all kunddata på ett ställe så att den är tillgängligt för alla berörda parter.

En av de första sakerna som du behöver tänka på när du avgör vilket system som du ska investera i är om systemet är lokalt eller molnbaserat. Ett lokalt system är installerat på din dator precis som om du skulle installera något annat program. Även om det inte är så populärt har denna typ av system sina fördelar. Den viktigaste fördelen är att du inte behöver betala en abonnemangsavgift varje månad som för ett molnbaserat system. Du köper systemet en gång och sedan är det ditt. Du kommer inte att behöva betala något mer om du bestämmer dig för att uppgradera det.

Programvara som är installerad lokalt är också tillgänglig hela tiden så länge som du är på kontoret, till skillnad från ett molnsystem som är nere när din Internet-anslutning är nere. Det finns också nackdelar med ett lokalt installerat system. Den största nackdelen är kostnaden för ett lokalt CRM system. De flesta system är dyra och därför innebär detta att du kommer att behöva en hel del pengar för att kunna köpa systemet till skillnad från ett molnsystem. Du är också ansvarig för att systemet ska fungera, vilket inte är lätt och kan kräva att du måste anställa en expert.

Med ett molnsystem behöver du mindre kapital för att börja använda CRM. För det mesta är de månatliga avgifterna överkomliga. Det har också mer stöd för mobil- och fjärråtkomst. Det innebär att så länge som du har en Internet-anslutning kan du få tillgång till ditt CRM-system och dess data var du än befinner dig.