Hur du ordnar Webbhotell för ditt företag eller för dina personliga behov

Frågor att ställa om din webbhotelltjänst

Det finns ett enormt utbud av webbhotell på marknaden och alla har olika egenskaper. Det är mycket bättre att anlita en erfaren leverantör som gärna deltar i ett samtal om dina specifika behov och gladeligen lyssnar på vad du vill, snarare än att försöka tvinga dig att köpa en produkt hur som helst. När du beslutar vilket företag som du ska använda som leverantör till ditt webbhotell, bör du tänka på följande faktorer:

  • Vilken mjukvara använder de (är det den senaste?)
  • Linux webbhotell anses i allmänhet vara det bästa alternativet för många användare –  använder din leverantör Linux?
  • Hur kommer de att tillgodose dina e-postkrav?
  • Kan du köra önskad storlek av databas?
  • Kommer multimediaanvändning att vara möjligt för att exempelvis använda live strömning på hemsidan?
  • Och när det gäller försäljning på nätet kommer din webbhotelleverantör att garantera dig att du kan sälja dina produkter eller tjänster på den nivå du behöver?
  • Hur mycket kommer du behöva oroa dig över de tekniska aspekterna av webbhotellpaketet, eller tas allt hand om?
  • Vilka kunder har de redan?
  • Vad säger deras befintliga kunder om deras kundsupport?

Varför webbhotell är så viktigt

Det är viktigt att komma ihåg att ditt webbhotell är en betydelsefull länk mellan dig och din publik, så deras service och support måste vara exemplarisk. Det är möjligt att hitta riktigt billiga webbhotelltjänster, men allt du får i allmänhet med de billigaste är en plats på webben och all eftervård är extra tjänster som du måste betala mer för. Det är mycket bättre att välja en något dyrare tjänst där du vet att stöd och teknisk vägledning är garanterade dygnet runt, utan krångel.

Få professionell hjälp med din webbplats

Du kan välja att anställa en webbutvecklare som sedan arbetar tillsammans med webbhotellet för att få ut dina webbsidor på Internet, och se till att de ser ut precis som hade tänkt. Om du har kompetensen att utforma din egen webbplats, måste din webbhotelleverantör fortfarande vara användarvänlig och ha förmågan att förstå dina personliga behov, snarare än att erbjuda något som passar alla, som inte kommer att skilja din webbplats från de miljontals andra som finns på webben.

Webbhotellen har redan kommit på vad webbutvecklare behöver från deras tjänst och gör det lättare att ladda ner filer genom att erbjuda en rad funktioner för att hjälpa till att skapa en fantastisk webbplats. Tanken är att det ska vara så enkelt som möjligt att bygga en webbplats utan att behöva alltför mycket specialkunskaper.

För företag eller individer som funderar på att skapa sin egen webbplats, är det viktigt att spendera tid på vad de vill att webbplatsen faktiskt ska göra, och om de är beredda att ha webbhotellreklam på sin webbplats, eftersom många leverantörer kommer att ge dig en billig eller gratis sajt, men förvänta dig att acceptera deras reklam som en del av avtalet.